2018-09-30 18:38:47• hírek • Szatmár.ro

Képzőművészeti kiállítás szatmári festők műveiből

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Városi Tanács, valamint a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szeretettel várja Önt és barátait csütörtökön, 2018. október 4-én, 16 órakor a képzőművészeti kiállítás megnyitójára a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájába.

 

Kiállítanak: Băbuţ Dorica és Szigeti Camelia, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjai.

 

A kultúrműsort (zongora): Bârla Beata, Doroş Carina, Grigoriu Alexandra és Sorian Alexandra a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának diákjai szolgáltatják, felkészítő tanár Moga Mariana.

 

A kiállítás 2018. október 4 - 2018. november 21. között tart nyitva.

 

Dorica Băbuț festőművész 1961. szeptember 17-én született a Szatmár megyei Érszentkirályon. 1980-ban végzett az Únió Líceumban, jelenleg könyvelőként dolgozik. 2013-ban fedezte fel szenvedélyét a festészet iránt. A Szatmárnémeti Művészeti Iskolában Abkorovits Robertnél végezte művészeti tanulményait. Legszívesebben olajfestményeket és grafikákat készít természeti látképekről, csendéletekről, de gyakorta készít portrékat is. Művei kiállításra kerültek már Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Debrecenben és Kolozsváron. A Szatmári Képzőművészek Egyesületének 2014 óta a tagja.

 

Szigeti Camelia festőművész 1965. október 3-án született Tasnádon. 1998-ban fejezte be Bukarestben, Könyvelés - Pénzügyi Menedzsment szakon a tanulmányait. A Szatmárnémeti Művészeti Iskolában Abkorovits Robert tanítványa volt. A Szatmári Képzőművészek Egyesületének 2015 óta a tagja. Művei kiállításra kerültek már Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Tordán és a magyarországi Téglás településen is. Legkedvesebb technikái az olajfestést, az akvarell és a grafika. Legszívesebben kompozíciókat, portrékat és tájképeket fent.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: